Концерт Ане Стефановић

У суботу, 25. марта у 18.00 часова у Конаку Књегиње Љубице, у Сали под сводовима, одржаће се концерт Ане Стефановић пијанисткиње и кантауторке са гостима: Еленом Елизаровом, виолончело и Дејаном Јаношевићем.

Програм:

Биографија:

Ана Стефановић рођена је 14.12.1994. у Београду. Клавир учи од своје пете године, код своје мајке, професорке Диане Јовановић. Завршила је музичку школу „Славенски“, клавирски и теоретски одсек.

Године 2014. дипломирала је на ФМУ у Београду у класи професора Дејана Синадиновића. Након завршених мастер студија, 2016. уписала је специјалистичке студије на катедри за камерну музику у класи професора Дејана Суботића.

Као изузетни млади таленат освојила је до сада бројне републичке и међународне награде, најзначајније су:

Наступала је у атријуму Народног музеја, галерији Прогрес, Дипломатском клубу, Свечаној сали Скупштине града Београда, галерији САНУ, павиљону Цвијета Зузорић, сали Београдске филхармоније, КЦБ галерији Арт Гет, СКЦ-у, Сали Руског Дома, Великој Сали и музичкој галерији Коларчеве задужбине. Са запаженим успехом наступала у дворанама Беча, Букурешта, Париза, Кијева као и у многобројним дворанама широм Србије и Црне Горе.

Учествовала је у ТВ и радио емисијама РТС-а (Суботом увече, Београдски програм, Школски програм, Дневник, Недељно поподне,Стил, Радио 202, Сусретања, Вечерас заједно, Србија на вези). Рецензије наступа и интервјуи објављени су у Борби, Блицу, Вечерњим новостима, Политици, Беорами и часопису Ана.

Похађала је Мастер-класс професора: Невене Поповић(Србија), Паула Гулде (Аустрија), Мишела Сони (Француска), Њине Макарове (Русија), Ирине Степаненко (Украјина) и Михаела Уде (Немачка).

Штампа